Gratis FRAGT
MED GLS OVER 499 KR.

Din altanhave i august

10/08 2022 Simone
Din altanhave i august
Årets sidste sommermåned er over os, og der er heldigvis stadig masser, du kan gøre i din altanhave. Hvad end den er stor eller lille. Vi giver dig her. i samarbejde med altan.dk. 5 gøremål i august i din altanhave.


5 gøremål i altanhaven

- Så vintersalat
- Læg blomsterløg i jorden allerede nu
- Høst frø og gem til næste år
- Tør blomster til efteråret og vinteren
- Indstil gødningen
 

Så vintersalat - som kan høstes senere på året

Nogle salattyper er meget hårdføre og kræver næsten ingen sollys for at kunne gro. Og hvis du sår dem på friland nu, kan du altså høste salat helt indtil nattefrosten rammer.

Vi anbefaler: Vi kan blandt andet anbefale sorten, Analena, som udover at være meget medgørlig, hvad angår sollys og varme, også er resistent overfor bladlus. Vintersalaten har store, grønne og sprøde blade, som egner sig godt til de fleste salater.

 

Læg blomsterløg i jorden allerede nu

Allerede nu kan du forberede forårets komme, ved at lægge blomsterløg, som kan overvintre og blomstre, så snart de er klar og vejret tillader det. Ofte vil du blive positivt overrasket og glædes ved de små skud, der titter frem fra jorden, når du mindst venter det. Jo senere, du lægger løgene, jo senere vil de blomstre. Det betyder altså, at hvis du starter allerede i slutningen af august, vil dine løg blomstre i det tidlige forår.

Vi anbefaler: Der er et par enkelte tommelfingerregler, når du skal plante dine blomsterløg. Løgene skal lægges i samme dybde, som størrelsen på selve løget. Er løget 5 cm, skal det lægges med 5 cm jord over sig. Jo mindre løget er og jo tættere på overfladen, det lægger, jo tidligere blomstrer det. Du kan derfor lægge dine løg lag på lag, og du vil forlænge blomstringen. Læg de største løg nederst, og byg så opad.

Allerede nu kan du i de fleste havecentre købe løg af både narcisser, tulipaner, skilla, hyacinter, prydløg, kamassia, vibeæg, vintergækker og erantis.

 

Høst frø og gem til næste år

Det er både gratis og sjovt. Er der nogle blomster eller planter, som du er blevet særligt glad for på altanen, men som ikke er flerårig eller som ikke kan klare en dansk vinter? Løsningen er ret simpel: Høst frøene, gem dem og så igen til foråret. Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle frøene vil spire og vokse sig til at ligne moderplanten. Det er altid lidt spændende at se, hvad der kommer ud af det.

Vi anbefaler: Høst frøene før de begynder at drysse af blomsten, og gem dem i en papirspose, hvor du kan skrive sort og årstal på. Saml poserne i en lufttæt beholder og stil på køl, så øger du nemlig holdbarheden på frøene. Nogle frø holder kun i få år, hvor andre holder rigtig rigtig længe.

 

Tør blomster til efteråret og vinteren

I de seneste år er det virkelig blevet moderne med tørrede blomster i hjemmet. Både til evighedsbuketter, kranse og dekorationer. Du kan selv tørre dine blomster, og alt du skal bruge er snor, blomster og en smule tålmodighed. Høst de blomster, du godt kan lide, og hæng dem med hovederne nedad i et mørkt og varmt rum. Dagslys får farverne på blomsterne til at blegne og varmen hæmmer svampevækst. Og så er det bare at vente. Alt efter tykkelsen på stilken og størrelsen på blomsten kan det under de rigtige forhold godt tage en uges tid for blomsterne at være gennemtørre. Tip: Kan stiklen bøjes uden at knække, er den ikke tør nok.

Vi anbefaler: Husk afstand mellem blomsterne, når de skal tørre, så de ikke angriber hinanden med svamp. Det er lidt ligesom vasketøjet. Jo mere afstand, jo hurtigere og lettere tørrer det.

 

Indstil gødningen!

Gødning er med til at booste spireprocessen, men når vinteren og frosten rammer, skal vi helst ikke have friske og nye skud. Du bør derfor indstille gødningen nu, så planten ikke er så sart.

Held og lykke med din altanhave!


Vores mission er at bidrage til en øget livsglæde hos byens borgere. Altanen er for mange et frirum der forbindes med samvær, afslapning og kvalitetstid med venner og familie, og hos Altan-liv vil vi gerne være med til at højne netop disse elementer.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Altanliv.dk - din webshop med altanmøbler og tilbehør til din altan

Vi understøtter desværre ikke længere Internet Explorer.

Opgrader din browser for at købe fra altanliv.dk

Download den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox

x