Gratis FRAGT
MED GLS OVER 499 KR.

Rengøring af altanen

Created: 18/01 2024 Updated: 05/06 2024 Simone
Rengøring af altanen

Foråret er lige rundt om hjørnet, og det betyder, at det er tid til at give din altan en kærlig hånd for at forberede den på solrige dage og hyggelige aftener. En ren og velplejet altan bliver ikke kun et behageligt sted at tilbringe tid, men det kan også forlænge levetiden af dine udendørs møbler og gulve. I dette blogindlæg vil vi udforske trin-for-trin processen for at gøre din altan forårsklar uanset hvilken altan, du har. 

Start med at rengøre din altan

Den første og vigtigste opgave er at give din altan en god omgang rengøring. Efter vintermånederne kan der samle sig støv, skidt og måske endda nogle pletter, der kræver opmærksomhed. Følg disse trin for en grundig rengøring af altanen. 

Du skal bruge:

 • En blød kost eller en støvsuger
 • En spand med mildt sæbevand
 • En svamp eller en blød børste
 • En haveslange eller en spand med rent vand

Fej eller støvsug: Start med at fjerne løst skidt og støv ved at feje eller støvsuge altanen grundigt.

Sæbevand og svamp: Lav en mild sæbevand ved at tilsætte et par dråber opvaskemiddel til en spand vand. Brug en svamp eller en blød børste som en opvaskebørste, dyp den i sæbevandet og skrub nu altanens overflader, inklusive gelænder og paneler.

Skyl med rent vand: Skyl altanen grundigt med en haveslange eller en spand med rent vand for at fjerne sæberester.

Tør overfladerne af: Lad altanen tørre helt, inden du går videre til næste trin.


Tid til at oliere din altan 

Hvis din altan har et trægulv, er det vigtigt at pleje det jævnligt med olie. Det vil ikke kun bevare træets naturlige skønhed, men også beskytte det mod vejret. Her er en nem guide til at oliere altangulvet:

Du skal bruge:

 • Træolie egnet til udendørs brug
 • En pensel eller en klud
 • Engangshandsker
 • Et gammelt tæppe eller plastik til at dække omkringliggende områder

Rengør gulvet: Sørg for, at altangulvet er rent og tørt, inden du påfører olie.

Dæk af: Beskyt gelænder, vægge og andre omkringliggende områder med et tæppe eller plastik for at undgå at plette med spildt olie.  

Påfør træolie: Tag handsker på og påfør træolien jævnt på gulvet med en pensel eller en klud. Arbejd i træets naturlige retning og sørg for at dække hele overfladen.

Tør overskydende olie af: Lad olien trænge ind i træet i henhold til producentens anvisninger. Tør derefter overskydende olie af med en ren klud.

Sådan rengør du din betonaltan

Beton er kendt for at være stort set vedligeholdelsesfrit, hvilket betyder, at det primært kræver en rengøring i ny og næ for at bevare sit oprindelige udseende og forebygge eventuelle skader. Her er nogle enkle trin til rengøring af din betonaltan. 

Du skal bruge:

 • En spand med varmt vand - du kan med fordel tilføje lidt universalrengøring 
 • En svamp eller en klud
 • Maling eller betonforsegler (valgfrit)

Rens altanen med varmt vand: Ofte kræver beton ikke mere end en støvsugning og en gulvmopning med varmt vand for at holde det rent. Vurderer du, at der er behov for sæbe til rengøringen, kan du anvende almindelig universalrengøring. 

Rens pletter: Hvis der er pletter på betonoverfladen, kan du bruge en svamp eller en klud sammen med mildt sæbevand for at fjerne dem.

Overvej en forsegler eller maling (valgfrit): For ekstra beskyttelse kan du overveje at påføre en betonforsegler eller maling efter rengøring.


Nu er altanen klar til indretning 

Nu er du klar til at indrette din altan, så den kan blive en hyggelig oase, hvor du kan nyde forårssolen og skabe uforglemmelige øjeblikke under åben himmel. Der er flere elementer, du kan gøre brug af på din altan, men det er helt op til dig, hvad din altan skal indebære. Her er nogle muligheder.

Altankasser 

Altankasser er ikke kun en smuk tilføjelse til din altan, men de giver også mulighed for at dyrke blomster, urter eller endda små grøntsager. Vælg kasser, der passer til din altans størrelse og stil. Trækasser giver et naturligt og rustikt udseende, mens metal- eller plastkasser kan tilføje et moderne og stilrent præg. Sørg for, at altankasserne har drænhuller i bunden for at undgå vandstagnation, og placér dem strategisk for at skabe en behagelig atmosfære.

Altanmøbelsæt

Komfortable møbler er afgørende for at skabe et hyggeligt udendørs rum. Vælg møbler, der passer til din smag og passer til din altans størrelse. Foldbare møbler er ideelle til mindre altaner, da de nemt kan opbevares, når de ikke er i brug. Træmøbler kan tilføje varme og elegance, mens metal eller plastik kræver mindre vedligeholdelse. Tilføj bløde puder og tæpper for ekstra komfort og en hyggelig følelse.

For at bevare skønheden af dine altankasser og møbler kan du med fordel vedligeholde dem regelmæssigt. Rengør træmøbler med en mild sæbeopløsning og påfør træbeskyttelse eller olie efter behov. Metal- eller plastmøbler kan rengøres med en fugtig klud, og eventuel rust kan fjernes og behandles. 

Skab en sammenhængende atmosfære

Når du vælger altankasser og møbler, kan du overveje at matche farverne for at skabe en sammenhængende atmosfære. Koordinerede farver og mønstre kan give et harmonisk udseende, mens kontraster kan tilføje et interessant visuelt element. Tænk også over belysningen på din altan – nogle smukke udendørs lyskæder eller solcellelamper kan tilføje stemning efter solnedgang.

En forårsklar altan skaber uforglemmelige stunder

At gøre din altan forårsklar kræver en indsats, men resultatet er det hele værd. En ren og forårsklar altan bliver et attraktivt og behageligt sted at tilbringe tid, uanset om det er for en kop kaffe om morgenen eller en hyggelig aften med venner. Ved at give din altan en kærlig hånd kan du forlænge levetiden af altanen og bevare den i mange år fremover. Så få fat i en kost, arrangér dine yndlingsblomster i altankasserne og sæt dig godt til rette i dine nye møbler.


Vores mission er at bidrage til en øget livsglæde hos byens borgere. Altanen er for mange et frirum der forbindes med samvær, afslapning og kvalitetstid med venner og familie, og hos Altan-liv vil vi gerne være med til at højne netop disse elementer.
Publiceret i:

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Altanliv.dk - din webshop med altanmøbler og tilbehør til din altan

Vi understøtter desværre ikke længere Internet Explorer.

Opgrader din browser for at købe fra altanliv.dk

Download den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox

x