Gratis FRAGT
MED GLS OVER 499 KR.

Guide: 3 stauder til altankassen eller krukken

22/07 2021
Guide: 3 stauder til altankassen eller krukken

Der er ikke noget bedre end at plante nye blomster i sine krukker og altankasser - og hvis du vælger forskellige typer af stauder, så kan du faktisk have smukke blomster helt ind i efteråret. Læs med her, hvilke der er gode sorter til krukken eller altankassen.

  

Lavendel

Lavendel

 

Lavendel er smukke, farverige og skaber en dejlig duft på altanen - og når ja, så er den altså ret taknemmelig og nem at få til at gro.


Husk at sørg for godt dræn i din krukke eller altankasse når du planter lavendel. Den kan absolut ikke lide at være for våd. Derfor skal du også tænke over, hvilken jord du bruger, da tung og leret jord skaber for meget fugt omkring rødderne og gør, at lavendlen får svært ved at gro. En måde at løse det på er, at blande fx. småsten eller leca kugler i jorden.

Hvis du vil have en lavendel som kan overleve i frosten, så skal du gå efter sorten "Munstead".

 

Hosta

Hosta planter på altanen

 

Hosta er en nem, grøn plante som elsker skygge, så hvis du har en altan uden så meget sol, så er denne et godt valg. Der findes forskellige sorter der kan tåle mere sol, så tjek i dit plantecenter og køb nogen der matcher forholdene på din altan.

Hosta'en behøver ikke meget vand og er egentlig ret taknemmelig og kræver ikke meget pasning og pleje. Den kan overleve en vinter i krukken uden problemer, så du har altså en flerårig plante som giver altanen farve og liv næsten hele året rundt.

 

Chrysanthemum

Chrysantemum - guide

 

Chrysanthemum er smuk og blomstrer kraftigt. Den blomstrer også helt indtil det bliver koldt, så du kan med chrysanthemum have en farverig altan helt ind i efteråret.

Chysanthemum kræver ikke det store fra dig. Den kræver normal pottejord - brug leca kugler i bunden så rødderne ikke sopper i vand, og sørg ellers for at jorden er fugtig. Blomsten kan faktisk godt tåle at udtørre uden at det går udover blomstringen, så det gør den endnu bedre til altanen. 

Nip de visne blomster af, så stimulerer du ny vækst af nye blomster.


Vores mission er at bidrage til en øget livsglæde hos byens borgere. Altanen er for mange et frirum der forbindes med samvær, afslapning og kvalitetstid med venner og familie, og hos Altan-liv vil vi gerne være med til at højne netop disse elementer.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Altanliv.dk - din webshop med altanmøbler og tilbehør til din altan

Vi understøtter desværre ikke længere Internet Explorer.

Opgrader din browser for at købe fra altanliv.dk

Download den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox

x