OPSKRIFT: Klassisk chokoladekage med et twist

Chokoladekage går man bare aldrig galt i byen med, vel? Den klassiske version smager fantastisk, og falder altid i god jord hos gæster - både unge og gamle. Den er nem at lave, og er derfor en perfekt fællesaktivitet for familien med børn.
Eksperimenter med jeres chokoladekage, og put forskellige ting i - en anden slags syltetøj, forskelligt slags kakaopulver - hvad med at prøve hvide chokoladeknapper, eller lidt lakrids? Prøv dig frem og find din yndlingsversion.
Ingredienser til chokoladekage
Mængde passer til en springform på 25 cm.
- 100 g rørsukker
- 80 g muscovado sukker
- 125 g blødt smør
- 3 æg
- 120 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 20 g kakaopulver
- 1/2 dl fløde
- 1/2 dl rom (kan udelades)
- 100 g blommesyltetøj
- 80 g chokoladeknapper
Fremgangsmåde - sådan laver du den bedste chokoladekage
1. Pisk rørsukker og muscovado med det bløde smør til det er hvidt og luftigt. Det kan tage lidt tid, og du kan evt. bruge en røremaskine, men det er vigtigt at få det helt pisket sammen.
2. Put æggene i, et ad gangen, og pisk dem godt ind i massen.
3. Bland hvedemel, kakao og bagepulver og sigt det ned i massen.
4. Rør forsigtigt sammen.
5. Hæld fløde og rom i.
6. Tilsæt blommesyltetøjet og vind tilsidst chokoladeknapperne i.
7. Kom dejen i en smurt form (25 cm.) og bag ved 165 grader i 50-60 minutter. Tjek den efter 45 min. Ovne varmer meget forskelligt. Tag kagen ud og lad den køle af.
8. Server evt. med glasur og frysetørrede hindbær.