Created: 14/12 2022
Updated: 15/12 2022
Simone
Det skal du bruge:
🍬En stor gryde
🍬Et termometer fx et stegetermometer/sukkertermometer
🍬Karamelpapir, alternativt bagepapir
🍬5 dl fløde
🍬250 g sukker
🍬120 g glukosesirup
🍬1 spsk flagesalt (kan erstattes af groft salt)
Sådan gør du:
Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og lad det koge op.
Lad det koge i cirka 35 minutter.
Rør med jævne mellemrum i gryden.
Brug stegetermometeret/sukkertermometeret til at tjekke at massen er færdig, den skal have en temperatur på 120 grader, derudover skal karamelmassen kunne slippe bunden når du rører rundt samt have en tyk konsistens.
Drys salt i når massen har nået den ønskede konsistens, rør det rundt og hæld karamelmassen i en plastikbeholder på cirka 20 cm. (eller anden beholder som kan give sig) smurt med smagsneutral olie. Dette trin er vigtigt, ellers er det næsten umuligt at få karamelmassen ud af beholderen.
Drys salt på toppen, det giver lidt knas når karamellerne er færdige.
Lad karamellen stå i beholderen og køle af i mindst 3-4 timer og skær til sidst karamellerne ud i den ønskede størrelse 🍬
Ud af opskriften bliver cirka 50-100 karameller alt efter hvor store du ønsker karamellerne.
TIP: hvis karamellen er blevet for blød, så kog den blot op igen.
God fornøjelse 🍬