OPSKRIFT: Pavlova med passionsfrugt

Okay... Marengs går man aldrig galt i byen med, vel? Det smager bare godt - specielt hvis man pifter det lidt op med lidt syrligt - i denne opskrift fra Altankogebogen, gør vi det med passionsfrugt, men du kan også bruge fx. hindbær. Servér dem med din yndlingsis - vupti! Perfekt sommerdessert.
Ingredienser til pavlova med passionsfrugt
Til 4 personer
Pavlova
4 æggehvider
200 g. flormelis
1 tsk. eddike
Passionsfrugtcurd
4 æggeblommer
4 spsk. sukker
60 g. smør, blødt
4 passionsfrugter (kødet herfra)
250 g. fløde
Fremgangsmåde
1. Pisk æggehviderne næsten helt stive.
2. Tilsæt eddike og flormelis og pisk vider etil det hele bliver en sej masse.
3. Kom massen i en sprøjtepose eller frysepose, hvor du klipper et hul i et af hjørnerne, og sprøjt det ud på et sukkerdrysset stykke bagepapir. Lav cirkler på ca. 8-12 cm. med en lille fordybning i midten til passionsfrugtcurden.
4. Sæt dem på en bageplade og bag dem 2 timer ved 100 grader. De skal være helt tørre og knasende. Tag dem ud og lad dem afkøle helt.
5. Imens laver du passionsfrugtcurden. Put alt på nær fløde og smør i en gryde og varm langsomt igennem på lavt blus under konstant omrøring i ca. 10 minutter. Massen skal tykne og blive siddende på skeen når du tager den op.
6. Kom smørret i lidt af gangen til det er smeltet.
7. Hæld det over i en skål og dæk det til med køkkenfilm og sæt på køl til det er helt afkølet.
8. Pisk fløden til en let flødeskum (der skal lige akkurat kunne dannes toppe på skummen) og bland let sammen med passionsfrugtcurden.
9. Kom hele massen i en sprøjepose, eller brug en ske, og fordel massen ovenpå pavlovaerne.
10. Servér straks - fx. sammen med din yndlingsis