Gratis FRAGT
MED GLS OVER 499 KR.

Lisbeths efterårstip til altanen

Created: 08/02 2021 Updated: 09/02 2021
Lisbeths efterårstip til altanen

Så kom efteråret til altanen.

Mit største problem er dog, at min røde kat Wilma er meget fornærmet over, at døren ikke længere står åben, så hun kan komme ud, når hun vil. Måske Altan.dk kan opfinde en altandør med kattelem???

Faktisk har det været en utrolig dejlig sommer på så mange måder. Masser af solskinstimer og masser af frodige planter og enorm blomstring. Nu er det tid til at få alle havemøbler sat væk og få sikret planter, der er egnet til at gemme.

En rose og en hortensia som jeg vil plante ned i vores lille have. Det har givet store flotte planter dernede som holder i årevis. Her ses en klematis, som jeg har haft i 5-6 år. Jeg har to af dem, og de klarer sig fint ved at blive stående. De trives fint på altanen og er fine at have, hvis man gerne vil have noget, der gror højt op og er meget grønt mellem blomstringerne. De kan se meget sølle ud efter en vinter, men kommer altid pludselig med en masse grønne knopper. Så ingen grund til at klippe dem ned. Andre ting, der kan gro op og kan overvintre, kunne være klatrerose eller kaprifolier, de dufter skønt fra deres blomsterklaser og sætter røde bær. I to altankasser overvintrer krydderurter som timian, rosemarin samt mynte og purløg. Jeg lader alle fire altankasser hænge hele året, og i december fylder jeg de to, der er tømt for sommerblomster med gran og diverse pyntegrønt. Jeg var så heldig at få min altan olieret af Altan.dk i foråret, så nu kan min altan klare vinteren. Har du ikke nået det, kan du stadig give dit trægulv og gelænder træolie på en tør dag.

Til slut sætter jeg et gammelt vinterstabilt bord op med pynt som på billedet. Der er mange muligheder - også når vi når december. Små juletræer, andre løgplanter, kastanjer og æbler i en skål med mos. I november kommer lyskæden op langs hele altanen, og den får lov til at hænge til 1. april.

Et lille tip: Jeg har fået et par solide trækasser af vores lokale grønthandler, de er praktiske at have til vintergrøntsager - så længe det ikke er frostvejr - samt til drikkevarer. Lidt som et ekstra køleskab, som især i julen er en stor hjælp.

Rigtig god vinter på altanen.

Venlig hilsen Lisbeth Surel Mogensen


Vores mission er at bidrage til en øget livsglæde hos byens borgere. Altanen er for mange et frirum der forbindes med samvær, afslapning og kvalitetstid med venner og familie, og hos Altan-liv vil vi gerne være med til at højne netop disse elementer.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Altanliv.dk - din webshop med altanmøbler og tilbehør til din altan

Vi understøtter desværre ikke længere Internet Explorer.

Opgrader din browser for at købe fra altanliv.dk

Download den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox

x