Gratis FRAGT
MED GLS OVER 499 KR.

Vedligeholdelse Skovshoved Møbelfabrik

Vedligeholdelse af de malede møbler fra Skovshoved Møbelfabrik

Malede møbler kræver generelt mindre vedligeholdelse end olierede træmøbler.

Generelt anbefaler vi, at du minimum 2 gange årligt vasker dine møbler grundt med en træsæbe. Alt efter, hvor udsatte dine møbler står, kan det være nødvendigt med flere gange.

I dagligdagen er det en god ide, at tørrer dem over med en fugtig klud, og evt. lidt sæbe, for at fjerne fedtpletter og snavs, så det ikke får lov at sidde.

Hvis møblerne får afskallet maling, og generelt trænger til nyt "liv", så skal du sørge for at få dem malet, inden det bliver for slemt. Jo mere synlig træet er, jo mere udsatte bliver møblerne. På denne side, skriver vi om, hvordan du bør male træhavemøbler - den beskrivelse gælder også for Skovshoveds malede møbler.

Vedligeholdelse af olieret egetræs møbler fra Skovshoved Møbelfabrik

Du bør oliere egetræsmøbler 1 gang om året, mindst. Gerne 2. De fleste vælger at gøre det til foråret og til efteråret.

Der er nogle få punkter du skal huske på, inden du går igang med at oliere.

1. Træet skal være helt tørt - det er ikke nok, at træet har stået i tørvejr 1-2 dage - det skal helst stå i tørvejr i mange dage.

2. Træet skal være rent

3. Træet skal kunne tage imod olien - dvs. du kan ikke oliere på en malet overflade

Rengør træet

Brug en hård børste til at rense møblerne - brug en træsæbe og skrub godt. Efterfølgende er det vigtigt at skylle grundig, så der ikke sidder sæberester tilbage. Herefter er tørring vigtigt, så lad møblerne stå i mange dage i tørvejr, inden du fortsætter.

Herefter er du klar til at oliere - der findes mange træolier på markedet. Spørg i din lokale malerbiks eller byggemarked efter en olie der matcher trætypen. Du kan nemt påføre olien med en pensel.

Herefter lader du møblerne stå, og hvis olien trænger hurtigt ind (1-2 timer) så giver du møblerne en omgang olie til. Dette gentager du indtil træet er mættet, og lader det herefter tørre i 24 timer.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Altanliv.dk - din webshop med altanmøbler og tilbehør til din altan

Vi understøtter desværre ikke længere Internet Explorer.

Opgrader din browser for at købe fra altanliv.dk

Download den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox

x