Gratis FRAGT
MED GLS OVER 499 KR.

Guide: Roser til altanen

Created: 08/02 2021 Updated: 11/02 2021
Guide: Roser til altanen

Drømmer du om smukke roser til altanen?

Sæsonen for plantning af roser er begyndt, men er du i tvivl om hvilke du skal vælge eller hvordan de skal passes? AltanLivs planteekspert Rasmus Johansen giver her alle hans bedste tips og tricks til roser på altanen!

Fordelene ved roser i krukker

Roser trives fint i krukker på altanen. Der er endda visse fordele ved at have roserne i krukker i stedet for i jorden. De kan plantes året rundt. De kommer tættere på øjenhøjde så du hurtigere registrere svamp og skadedyrsangreb. Du kan komme til dem fra alle sider når du skal beskære. Krukkerne kan flyttes rundt efter behov. Du slipper for ukrudt og kedeligt lugearbejde og det er nemmere at dosere vand og gødning.

Hvilke roser skal man vælge?

Hvis du skal plante roser som trives godt i krukker, så skal du gå efter enten buketroser, bunddækkeroser eller de såkaldte patio roser. Du kan også sagtens plante 4-5 almindelige små potteroser sammen og nyde dem igennem sommeren, du skal blot ikke forvente at de overlever vinteren.

Eks. På roser der er velegnet til krukker kunne være: The Pilgrim, Rosa Christian IV, Rosa White Meidiland, Rosa Leonardo Da Vinci, Rosa Flaming Cover, Rosa Amber Cover, Rosa Easy Cover, Rosa Berleburg, Rosa Dronning Margrethe.

Hvilke krukker skal man vælge?

Når du vælger krukker til dine roser skal du sørge for at der er en god højde på krukken (40-50 cm). Krukken skal kunne rumme min. 50 liter jord plus et lag lecasten på ca. 5 cm. Krukken skal ligeledes have et hul i bunden så vandet kan løbe fra – samt være frostsikker.

 Roser på altanen

Hvilken jord skal man vælge?

Når du skal vælge jord til dine roser gør du klogt i at vælge en egentlig rosenjord, da roserne elsker et liv i luksus og bliver så meget flottere når de får den næring de har brug for.

Hvordan skal roser passes?

Roserne tåler ikke udtørring og elsker sol, så placer dem lyst og husk at vande rigeligt. Giv dem gødning hver 14 dag hele sommeren og stop sidst i august. OBS: Det er en rigtig god ide at vælge en rosengødning, da du så får det helt korrekte blandingsforhold af Nitrat, Phosfor og Kalium. Husk at nippe de visne blomster af, da det fremmer dannelsen af nye skud og sørg for at beskytte planterne om vinteren, ved at pakke dem ind i enten halmmåtter eller bobleplast.


Vores mission er at bidrage til en øget livsglæde hos byens borgere. Altanen er for mange et frirum der forbindes med samvær, afslapning og kvalitetstid med venner og familie, og hos Altan-liv vil vi gerne være med til at højne netop disse elementer.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Altanliv.dk - din webshop med altanmøbler og tilbehør til din altan

Vi understøtter desværre ikke længere Internet Explorer.

Opgrader din browser for at købe fra altanliv.dk

Download den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox

x