Gratis FRAGT
MED GLS OVER 499 KR.

Dyrk krydderurter på altanen

09/02 2021
Dyrk krydderurter på altanen

Krydderurter på altanen - det er nemt og smager godt

Det er faktisk både nemt og enkelt at dyrke krydderurter på din altan. Med friske krydderurter har du dem altid lige ved hånden til madlavningen, de smager godt, og pynter desuden rigtig flot på din altan.

 

1-2-3 plant!

Har du grønne fingre, men bor du i en lejlighed - med eller uden altan - så tænker du måske, at dine interesser for de grønne spirer ikke helt kan få lov at udfolde sig på de få kvadratmeter?

Der tager du fejl.

Der er mange muligheder for at dyrke grønt på altanen, og særligt krydderurter er nemme (og flotte) at dyrke hvor som helst. Krydderurter har nogle flotte farver, skønne dufte og kræver ikke at du er botaniker for at få dem til at blomstre (og overleve). Nogle af de krydderurter du nemt kan dyrke på altanen, og som egner sig godt til altankasser og krukker er:

 

Timian

Rosmarin

Citronmelisse

Basilikum

Koriander

Mynte

Laurbærblade

Estragon

Persille

Oregano

Persille

Purløg

Salvie

Dild

Lavendel (perfekt til desserter og sirup)

 

Både timian, rosmarin, purløg, mynte og oregano er meget hårdfører og kan med lidt held overleve en vinter på din altan.

 

Hvad er vigtigt at vide når du planter krydderurter på din altan?

 

Der er 4 punkter du skal være opmærksom på når du planter krydderurter - det er simple ting og det kræver ikke meget arbejde af dig. 

1. Lys, lys, lys. Krydderurter elsker lys og varme, så det er vigtigt, at du planter dine krydderurter sådan at de får massere af lys. Særligt basilikum skal du plante det varmeste og lyseste sted på din altan. Den må ikke stå i skyggen af andre planter.

 

2. Tilklipning er også vigtigt at huske. Krydderurter kan vokse sig meget store, og hvis du klipper dem ned, så sørger du også for friske skud. Husk at brug det du klipper af - det kan nemt tørres i ovnen og bruges i madlavningen.

 

3. Dræn i dine altankasser og krukker er det vigtigste, så vandet kan løbe fra - du risikerer at overvande og drukne dine krydderurter, hvis du ikke har styr på dette punkt. De fleste krydderurter har det meget fint i en almindelig altankasse, men særligt rosmarin og mynte kan du overveje at plante for sig selv i en lidt større krukke, da de vokser hurtigt og har brug for mere plads.

 

4. I forhold til vanding så er det vigtigste at dine krydderurter ikke begynder at hænge på noget tidspunkt. I foråret og efteråret kan det være nok at vande 3 gange om ugen, men i højsommeren skal du forvente at skulle vande hver dag. Det er vigtigt de ikke tørrer ud.

 

Du kan både købe krydderurter som frø og som forspirede planter. Frø anbefaler vi at du planter og forspirer i mindre krukker, evt. i en varm vindueskarm, inden de plantes ud. Du kan sagtens nå at være med på krydderurte-bøljen denne sommer. Køb krydderurter som allerede er "voksne" planter og plant dem ud i dine altankasser. Så er du klar til at lave lækre retter med dine egne hjemmedyrkede krydderurter.


Vores mission er at bidrage til en øget livsglæde hos byens borgere. Altanen er for mange et frirum der forbindes med samvær, afslapning og kvalitetstid med venner og familie, og hos Altan-liv vil vi gerne være med til at højne netop disse elementer.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Altanliv.dk - din webshop med altanmøbler og tilbehør til din altan

Vi understøtter desværre ikke længere Internet Explorer.

Opgrader din browser for at købe fra altanliv.dk

Download den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox

x