Gratis FRAGT
MED GLS OVER 499 KR.

5 blomster til din efterårsaltan

09/02 2021
5 blomster til din efterårsaltan
Efterår behøver ikke at betyde kedelig, vissen altan, tomme krukker og døde planter. Der findes massere af efterårsblomster som kan pynte på altanen i de kolde måneder. Se vores bud på 5 efterårs blomster som kan gøre din altan smukkere.

Få farver på altanen med efterårs blomster

1. Prydgræs

5 efterårsblomster til altanen - prydgræs

 

Prydgræs findes i mange varianter, og det bedste af det hele er, at det er en "jeg kan det hele" plante. Den er nem at passe - kræver ingen særlig opmærksomhed om vinteren - er meget modstandsdygtige - også findes de i så mange varianter, at der er noget for alle. 
 

5 efterårsblomster til altanen - prydgræs

 

De fleste prydgræs sorter blomstrer i sensommeren og skifter til brunlige nuancer om vinteren. Det gør dem ikke mindre charmerende, og de tilpasser sig årstiden uden at visne hen. Plast dem fx i de smukke og glaserede krukker fra Bgreen.

 

5 efterårsblomster til altanen - prydgærs

 

2. Vindheks

 

5 efterårsblomster til altanen - vindheks

 

Vindheksen er en smuk og enkel sensommer blomst som lyser op med sine sølvgrå tråde. Den kræver ikke meget lys, og derfor er den perfekt til altanen.
Desuden tåler den lidt nattefrost, så hvis vinteren er mild, så kan den stå flot i alle de kolde måneder i dine altankasser. Den har det rigtig godt i krukker og altankasser. Hvis den skulle bukke under for den hårde frost, så kan du med fordel bruge dens krogede, sølvfarvede grene i juledekorationer. På latin hedder blomsten "Calocephalus Brownii".

 

3. Lyng

5 efterårsblomster til altanen -lyng

 
Lyng er en nem plante at have på altanen da den er meget hårdfør. Den kan tåle hård frost, og den er derfor perfekt at have i krukkerne eller altankasserne til vinter. Så kan du nyde godt af de smukke farver i de kolde måneder. Det er sjældent frosten der slår lyng ihjel. Dens største fjende er svamp.
Lyngen har det bedst i tør, porøs jord med god afvanding. Desuden gerne et sted, hvor den udsættes for blæst og "det danske vejr". Sæt derfor hellere lyngen i altankasserne på dit altangelænder, frem for i en krukke helt inde ved muren.
 

4. Pyntekål

5 efterårsblomster til altanen - pyntekål

 
Prydkål, eller pyntekål som det også kaldes, er en populær "blomst" til efterår- og vinter månederne. Den tåler frost og du kan derfor nyde godt af pyntekålens dekorative former og farver hele året.
De har det fint i krukker og altankasser og skal blot vandes jævnligt. Husk at have dræn i dine krukker eller altankasser så de ikke drukner. De findes i 3 naturlige farver - rødviolet, rosa og hvid-grøn. Ligemeget hvilken prydkål du vælger, så vil farven ændre sig sammen med vejret og temperaturen.
Jo koldere det er, des kraftigere farve vil kålens blade få - derfor står de altid virkelig smukt om vinteren.

 

5. Alpeviol

 

5 efterårsblomster til altanen alpeviol

 

Alpeviolen er smuk med dens hjerteformede blade, og hvis man vælger en blomst med massere af knopper mellem de udsprungne blade, så har man glæde af blomsten i mange måneder. Alpeviolen kan godt lide at stå køligt, og derfor er det en god blomst til sensommer-krukkerne.
Den har ikke godt af for meget vand, og må gerne udtørre mellem vandingerne. Den kan godt lide lys, men ikke direkte sollys, så altanen er det perfekte sted for Alpeviolen. Træk stænglerne med visne blade af efterhånden som de dør hen, så giver du plads og energi til at nye knopper kan springe ud.
Mangler du noget at plante de mange fine efterårsplanter i?
Så se vores store udvalg af krukker og potter til altanen her.

Vores mission er at bidrage til en øget livsglæde hos byens borgere. Altanen er for mange et frirum der forbindes med samvær, afslapning og kvalitetstid med venner og familie, og hos Altan-liv vil vi gerne være med til at højne netop disse elementer.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Altanliv.dk - din webshop med altanmøbler og tilbehør til din altan

Vi understøtter desværre ikke længere Internet Explorer.

Opgrader din browser for at købe fra altanliv.dk

Download den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox

x