OPSKRIFT: Røget laksemousse
Gæster? Eller bare en luksus frokost? Laksemousse er nemt, klassisk og smager helt fantastisk! En instant frokost klassiker du aldrig går galt i byen med.
4 personer
- 200 g. røget laks
- 1 dl piskefløde
- 150 g. flødeost
- 100 g. creme fraiche eller skyr
- Fintreven skal fra en citron (økologisk)
- Salg og peber
Fremgangsmåde
1. Smid den røgede laks og piskefløden i en foodprocessor og drej den til en ensartet masse.
2. Passér massen gennem en si. Dette gøres for at fjerne eventuelle rester af ben og sener - og samtidig gør det moussen endnu blødere.
3. Flødeost og skyr/creme fraiche blandes sammen i en skål indtil massen bliver blød og sammenhængende.
4. Vend laksemassen i med en dejskraber.
5. Smag til med citronskal, salt og peber.
6. Lad moussen hvilke nogle timer på køl.
7. Spis på ristet rugbrød og pynt med korianderblade eller lidt karse.