Gratis FRAGT
MED GLS OVER 499 KR.

Kartoffel fritatta - et godt alternativ til æggekagen

Created: 08/02 2021 Updated: 11/02 2021
Kartoffel fritatta - et godt alternativ til æggekagen

Fritatta, lavet på friske danske kartofler, er et super alternativ til æggekagen og en lækker sommerspise.

Altan.dk har, i samarbejde med Timm Vladimir, lavet en altankogebog med retter, som passer perfekt til sommerdagene på altanen. Her på altan-liv vil vi løbende give eksempler på de opskrifter, som du kan finde i bogen, og vi starter med en lækker kartoffel fritatta.

Hvad skal jeg bruge?

  • 500 g små kartofler i skiver
  • Lidt olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 10 små broccolibuketter
  • 100 g. ærter, du kan godt bruge frosne
  • 4 stængler mynte, kun blade, grofthakket
  • 6 æg
  • Salt og peber

Sæt en ovn på grill og forvarm til 200 grader. Kog kartoffelskiverne i letsaltet vand i 8-10 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle ned i gryden. Blancher broccolierne i kogende vand i 2 minutter og kom dem så i iskoldt vand derefter. Det giver en flot grøn farve.

Pisk nu æggene godt sammen og tilsæt salt og peber. Lad dem stå til de skal bruges. Steg løget i lidt olie på en (ca. 20 cm.) pande, til de er blevet bløde - Ca. 4-5 min. Tilsæt så kartoffelskiverne og steg til de bliver let brunede. Kom broccoli, ærter og mynte på panden og tilsidst æggemassen. Drej panden rundt i luften, så æggemassen bliver fordelt ordenligt.

Steg i 6-7 minutter eller til den er blevet brun i kanterne. Kom panden i ovnen og steg videre i 5-6 minutter, til overfladen er gylden og æggemassen gennemstegt. Server med friske urter og evt. en lille salat til.

Velbekomme :)

Vores mission er at bidrage til en øget livsglæde hos byens borgere. Altanen er for mange et frirum der forbindes med samvær, afslapning og kvalitetstid med venner og familie, og hos Altan-liv vil vi gerne være med til at højne netop disse elementer.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Altanliv.dk - din webshop med altanmøbler og tilbehør til din altan

Vi understøtter desværre ikke længere Internet Explorer.

Opgrader din browser for at købe fra altanliv.dk

Download den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox

x