Kartoffel fritatta - et godt alternativ til æggekagen
08/02 2021

Fritatta, lavet på friske danske kartofler, er et super alternativ til æggekagen og en lækker sommerspise.
Altan.dk har, i samarbejde med Timm Vladimir, lavet en altankogebog med retter, som passer perfekt til sommerdagene på altanen. Her på altan-liv vil vi løbende give eksempler på de opskrifter, som du kan finde i bogen, og vi starter med en lækker kartoffel fritatta.
Hvad skal jeg bruge?
- 500 g små kartofler i skiver
- Lidt olivenolie
- 1 løg, finthakket
- 10 små broccolibuketter
- 100 g. ærter, du kan godt bruge frosne
- 4 stængler mynte, kun blade, grofthakket
- 6 æg
- Salt og peber
Sæt en ovn på grill og forvarm til 200 grader. Kog kartoffelskiverne i letsaltet vand i 8-10 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle ned i gryden. Blancher broccolierne i kogende vand i 2 minutter og kom dem så i iskoldt vand derefter. Det giver en flot grøn farve.
Pisk nu æggene godt sammen og tilsæt salt og peber. Lad dem stå til de skal bruges. Steg løget i lidt olie på en (ca. 20 cm.) pande, til de er blevet bløde - Ca. 4-5 min. Tilsæt så kartoffelskiverne og steg til de bliver let brunede. Kom broccoli, ærter og mynte på panden og tilsidst æggemassen. Drej panden rundt i luften, så æggemassen bliver fordelt ordenligt.
Steg i 6-7 minutter eller til den er blevet brun i kanterne. Kom panden i ovnen og steg videre i 5-6 minutter, til overfladen er gylden og æggemassen gennemstegt. Server med friske urter og evt. en lille salat til.
Velbekomme :)