Opskrift: Laks med fennikel/radisesalat

En god let aftensmad med masser af friskhed fra den rå fennikel. En lækker ret, som nemt kan nydes på altanen. 4 personer.
- 600 g laksefilet fordelt på fire stykker
- 1 stor fennikel
- 6 radiser, rensede inkl. bladene
- 1 usprøjtet citron
- 3 spsk. olivenolie
- Salg og peber
Skær fennikel i supertynde skiver, gerne med mandolinjern, og læg skiverne i isvand i 20 min. Gør det samme med radiserne.
Rens og skyl radisebladene rigtig godt og aftør dem godt. Steg laksebøfferne på en varm pande med lidt olie på, 1 min på høj varme, med skindsiden nedad. Skru derefter ned og lad bøfferne stege færdige, stadig med skindsiden nedad. Lad evt. laksen hvile 3-4 minutter inden servering.
Tag fennikel og radiser op af vandet imens, og aftør grundigt. Evt. i slynge. Hæld olivenolien i bunden af et serveringsfad, dryp citronsaften i og smag til med salt og lidt peber.
Læg nu grøntsagerne ovenpå dressingen og vend det hele forsigtig rundt, så alt bliver coatet lidt med dressingen. Anret en håndfuld af salaten ovenpå et stykke laks og drys med salt og peber.