Gratis FRAGT
MED GLS OVER 499 KR.

Opskrift: Helstegt kylling med citronsmør og rodfrugter

09/02 2021
Opskrift: Helstegt kylling med citronsmør og rodfrugter

Helstegt kylling med citronsmør og rodfrugter

"Helstegt kylling bliver jeg aldrig træt af. Spiser det mindst en gang om ugen. Let at lave, bunker af smag og serverer man ris til, er der også kylling til dagen efter..." - Timm Vladimir

4 PERSONER
 • 1 stor økologisk kylling
 • 100 g blødt smør
 • 100 g honning
 • 2-3 økologiske citroner, skal og saft
 • Havsalt
 • Friskkværnet peber
 • 2 fennikelknolde
 • 2-3 løg
 • 2-3 hele hvidløg
 • Olivenolie
 • Koriander eller persille, frisk og grofthakket
Fremgangsmåde Tænd ovnen på 230 grader. Flæk fennikel i kvarte på højkant (langs), så stokken stadig holder fast i lagene. Gør det samme med løgene. Du behøver ikke at tage skallen af. Læg fennikel, løg og de hele hvidløg i bunden af et ovnfast fad. Dryp med lidt olivenolie og drys med salt. Bland smør med citronskal og -saft og stil det til side. Læg kyllingen på ryggen med bryståbningen ind mod dig selv. Før en finger ind mellem mellem brystkødet og skindet og løft forsigtigt skindet fri af kødet hele vejen frem til halsen og ned langs ribbenene i begge sider. Kan du få fingrene helt ud på lårene, så gør bare det. Pas på ikke at rive hul i skindet, så løber al saften nemlig ud under stegningen. Smør med fingrene det bløde citronsmør ind mellem brystkød og skind. Læg de tiloversblevne citroner ind i brysthulen på kyllingen og krydr godt med salt og peber derinde. Smør ydersiden af kyllingen godt med salt og peber, mere citronsaft og et skvæt olivenolie. Bind gerne benene godt sammen med stegesnor. Læg den i det ovnfaste fad ovenpå grøntsagerne og sæt ind i den varme ovn. Skru ned på 200 grader efter et kvarter og lad den stege færdig, 35-40 minutter mere. Alt i alt en times tid. Husk at dryppe kyllingen lidt undervejs med stegeskyen. Lad kyllingen hvile 10 minutter og smag i mellemtiden på den fantastiske stegesky, der er en skøn blanding af citronsmør, kyllingefedt og den dejlige sødme fra grøntsagerne. Hæld sovsen i en skål, sæt kyllingen hel på bordet og spis evt. med kogte ris eller kartofler til.

Se flere opskrifter her


Vores mission er at bidrage til en øget livsglæde hos byens borgere. Altanen er for mange et frirum der forbindes med samvær, afslapning og kvalitetstid med venner og familie, og hos Altan-liv vil vi gerne være med til at højne netop disse elementer.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Altanliv.dk - din webshop med altanmøbler og tilbehør til din altan

Vi understøtter desværre ikke længere Internet Explorer.

Opgrader din browser for at købe fra altanliv.dk

Download den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox

x