Opskrift: Citronfromage
08/02 2021

Citronfromage |
Mormorklassikeren over dem alle. Det smager jo godt, når det er hjemmelavet, og så bringer den gode minder frem. |
4 PERSONER
|
Fremgangsmåde Læg husblas i blød i koldt vandt. Pisk æggeblommer og sukker hvide og luftige. Riv skallen af citronen og pres saften ug i æggesnapsen. I en ny skål piskes fløden let. Den må ikke blive for stiv. I en kasserolle smeltes den drænede husblas over svag varme. Pisk husblassen i æggesnapsen og vend derefter flødeskum i. Hæld fromagen på glas eller tallerkner og lad den "sætte sig" på køl i ca. en time. Hurtig mørdej Smørret smuldres i melet, salt og sukker og samles til en ensartet dej. Sæt på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det øverste og bag dejen ved 180 grader i 12-15 minutter, til den er brun på overfladen. Anret hele desserten med citronfromage, en god klat blød flødeskum og lidt knust mørdej på toppen. |
Se flere opskrifter her |