Opskrift: Brunch Pizza

Indrøm det - engang imellem virker pizza til morgenmad som det eneste rigtige valg. Her får du en opskrift på en lækker brunch pizza som fungerer helt perfekt som morgenmad.
4 PERSONER
Grunddej
- 5 g gær
- 2 tsk akaciehonning
- 2 spsk olivenolie
- 3 dl lunkent vand
- 350 g hvedemel
- 150 g durum
- Salt
Topping
- 2-3 kartofler i de tyndeste skiver (1mm)
- 1 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- Salt og peber
- 100-200 g frisk (bøffel) mozzarella
- 100 g røget laks
- 2 asparges
Cremet dressing
- 1 dl skyr eller creme fraiche
- 1 bundt frisk brøndkarse
- 1 spsk (grov) sennep
- 1 spsk æbleeddike
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet, honningen og olivenolien. Tilsæt så lidt salt. Lad stå i 5 minutter. Put halvdelen af melet i og rør på røremaskine i 3-4 minutter. Hæld resten af melet i og rør yderligere 5-8 minutter. Kom dejen i en skål, viskestykke over og lad den stå lunt i et par timer. Eller du kan lade den stå koldt natten over og fortsætte på selve dagen. Forvarm ovnen til højeste temperatur, 250 grader, med din bageplade eller pizzasten i.
Rul pizzaen ud på et bord med rigeligt mel under, så den slipper let, når den skal i ovnen. Skær bøffelmozzarella, skalotteløg og hvidløg i skiver. Skær herefter kartoflerne i 1 mm tykke skiver (vigtigt!).
Fyld herefter den udrullede dej med mozzarella nederst, derefter skalotteløg og hvidløg og til sidst kartoflerne. Giv pizzaerne et par dryp olivenolie på toppen inden du putter dem i den forvarmede ovn.
Bagetiden ved varmluft er omkring 5-6 minutter. Tag pizzaerne ud og lad dem køle lidt af. Anret med lakseskiver, dutter af dressingen og massere af frisk brøndkarse.