Opskift: Risotto med svampe og gremolata
Risotto er en klassisk ret fra Venedig, og er en enkel og nem ret som kan varieres på et utal af måder. Denne version er med svampe, men du kan variere tilbehør og smagsgivere alt efter årstiden og spise det hele året.
Ingredienser til 4 personer
2 dl arborio-ris
1 finthakket løg
En håndfuld tørrede, blendede svampe
Olivenolie til stegning
Smør til stegning og tilsmagning
1 glas hvidvin
1 L hønsefond
50 g revet parmesan
Friske svampe (f.eks. Karl Johan) i skiver eller tern
Gremolata
- Skallen af en økologisk citron
- Persille
- Evt. hvidløg
Fremgangsmåde risotto
Klar løget i olie 3-4 minutter, hæld risene ved, og rør til alle kornene er dækket af et tyndt lag olie.
Tilsæt vinen og lad den reducere 2 minutter. Tilsæt de tørrede svampe og rør 1 minut.
Tilsæt 2 dl fond og lad risene suge den op, inden du tilsætter mere.
Fortsæt med 1 dl ad gangen, til risene er møre, men stadig har bid. Rør let i risene under det hele. De skal hele tiden være lidt i bevægelse.
Krydr de friske svampe med salt og peber og steg dem på en pande ved siden af i olie eller smør.
Når risene er "al dente" tages panden af varmen og risottoen tilsættes den revne parmesan og mages til med smør, salt og peber.
Tilsæt de ristede svampe og lad det hele hvile i et minut inden servering.
Drys med gremolata og mere revet parmesan.
Fremgangsmåde Gremolata
Hak persille og riv citronskal fint til en gremolata (drysses på den færdige risotto ved servering). Gremolataen kan tilsættes finthakket hvidløg efter smag og behag.