Gratis fragt
Ved køb over 1299 kr. med GLS

Altanens dag den 30. april

16/04 2021 Lea
Altanens dag den 30. april

Altanens dag - en dag som fremadrettet skal sætte særlig fokus på altanen

 

Der findes dage på året som fejrer pandekager, blyanter og solsikker. Hvorfor findes der ikke en "Altanens dag"? En dag som er helliget til altanen, til at fejre, og huske på, det uderum som så mange altanejere sætter kæmpe stor pris på.

 

Altanens dag er den 30. april. En dato nøje udvalgt, fordi vinteren for alvor har sluppet sit tag i Danmark, og en dag som stadig er tidlig på foråret.

 

Altaner eller balkoner har i manges bevidsthed en romantisk hentydning - måske fordi, at det netop var på en balkon, at Julie ventede på Romeo? I hvert fald, så forbinder mange altanen med et frirum, et pusterum, et rum til afslapning og luft, til lyse sommernætter, gode stunder, god vin og mad og kærlighed.

 

Og faktisk har altanens eller balkonens formål og hensigt ikke ændret sig meget siden de første balkoner kom frem for over 2000 år siden; at kunne nyde lyset, luften og uderum i private rammer, men samtidig også åbner op for muligheden for en "kop kaffe over altanen" med naboen.

 

Altanens dag skal huske os på den glæde altanen kan give os - at det er vigtigt at bruge den netop til dét vi selv ønsker, og at rykke væk fra tv'et, og være mere tilstede i nuet.

 

Måske særligt det sidste år under Covid-19, hvor lockdowns, social distance og alenetid har været en stor del af alles hverdag, har altanen spillet en større rolle end nogensinde før. Ikke kun i Danmark, men i hele verden.

 

Vi har set fællessange, fælles træninger, fælles musik, fælles arrangementer og middage på afstand, hvor altanen var omdrejningspunktet for, at det overhoved kunne lykkes. Mange steder i verden har altanen været den eneste mulighed folk havde for frisk luft, følelsen af frihed og social kontakt med andre.

 

Så lad os huske på hvilken betydning altanen altid har haft, og særligt har haft det sidste år, og lad os fejre altanens dag. Lad os slappe af på altanen, gøre altanen klar til sæsonen, indrette eller plante.

 

Altanens dag den 30. april

 

Den 30. april er det altanens dag. Det er meningen at du skal gøre lige præcis dét du elsker allermest at gøre på din altan. For nogle er det, at nyde en kop kaffe, for andre er det at gøre altanen klar til sæsonen, og måske er det bedste du ved, at plante de første blomster? 

 

Der er intet rigtigt eller forkert.

 


Vores mission er at bidrage til en øget livsglæde hos byens borgere. Altanen er for mange et frirum der forbindes med samvær, afslapning og kvalitetstid med venner og familie, og hos Altan-liv vil vi gerne være med til at højne netop disse elementer.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Altanliv.dk - din webshop med altanmøbler og tilbehør til din altan

Vi understøtter desværre ikke længere Internet Explorer.

Opgrader din browser for at købe fra altanliv.dk

Download den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox

x