Gratis FRAGT
MED GLS OVER 499 KR.

Oliering af dit træværk på altanen

08/02 2021
Oliering af dit træværk på altanen

Når sommeren går på hæld - og når foråret spirer - så er det også tid til at pleje og olierer din altan.

Træet på din altan skal plejes for at holde sig sundt, pænt og holde i mange år.

Hos Altan-liv har vi indhentet en helt særlig olie, lavet specielt til altaner - du kan købe træolien her.

Din altan har mange fjender. Sol, vind, blæst og regn, men også alger, svamp og byens os og smog er med til at gøre træværket på din altan kedeligt og gråt. Alt dette sætter sig i træet og giver det en kedelig grå/grøn farve. Det øger desværre også risikoen for at der kommer råd i dit træværk.

Vi anbefaler at du olierer din altan minimum 2 gange om året - én gang inden efterårsvejret virkelig udfolder sig, og én gang til foråret inden du begynder at stille potter og møbler ud.

Særligt altaner som får meget sollys, og altaner i byen som udsættes for os og smog, er ekstra udsatte og kan med fordel behandles mere end 2 gange om året.

Her følger en lille guide, der forklarer, hvordan du gør det på den rigtige måde.

#1. Inden oliering

Olieringsguide til altanen

Inden du går igang med olieringen, skal du sørge for at rengøre alt træ. Selvom det ikke ser beskidt ud kan der sidder meget møg, os og smog i træet som skal væk. Brug noget trævask eller terrasserens. Du kan med fordel bruge en stiv kost til at rense træet i bunden af altanen. Husk at skyl grundigt efterfølgende, og lad træværket tørrer i minimum 24 timer før du fortsætter.

#2. Slibning af træværket

Oliering af træværket på altanen

Slib altid træværket inden oliering. Det sikrer dig det pæneste resultat og træet får en glat overflade. Hvis træet på altanen er velholdt, eller helt nyt, behøver du kun en meget let slibning med fint sandpapir (korn 200-300). Hvis overfladen på træet er meget ru og tør kan du med fordel slibe det to gange. Første gang med lidt grovere sandpapir (korn 120) og efterfølgende med finere sandpapir. Efterfølgende børster du slibestøvet af træet.

Slibning af træværk på altan

#3. Oliering

Oliering af træværket på altanen

Nu er det tid til, at give altanen olie. Brug en olie som er beregnet til havemøbler eller terrasser. Den skal have UV-filter så du opnår beskyttelse mod solens uv stråler. Vi har et olieringskit hos Altan-liv.dk som passer perfekt til altanen. Olien skal påføres i et tyndt lag. Start med gelænderet. Giv gerne flere omgange, så træet er mættet. Brug en pensel og "puds" efterfølgende træet med en fnugfri klud. Det sikrer at olien bliver jævnt fordelt.

Vejret har indflydelse på, hvor godt et resultat du får. Du skal sikrer dig, at vejret holder tørt. Derudover er det en god idé at oliere i temperaturer imellem 10 og 20 grader - luftfugtigheden må desuden ikke være over 80%. Sidst men ikke mindst er det en god idé, ikke at oliere i direkte sollys, da olien tørrer for hurtigt og ikke når at trænge ned i træet.

Vigtigst af alt er at du får det gjort. Er du lidt sent på den og vejret har vendt, så find nogle dage i træk hvor det ikke bliver regnvejr og få det gjort. Så kan du være i bedre tid til foråret.

Oliering af træværket på altanen

#4. Aftørring

Aftørring af overskyende olie når du olierer altan

Lad olien trække 20 minutter og fjern det overskydende olie med klude. Snavs og skidt kan sætte sig i olien, og hvis der er overskud kan det danne en film. Hvis du har tørre pletter skal du give endnu en omgang. Vent igen 20 minutter og tør af.

#5. Det færdige resultat

Oliering af træværket på altan

Sådan! Godt arbejde. Det færdige resultat. Du vil nu kunne nyde din "nye", flotte altan. Stil dine møbler tilbage og snup en velfortjent kop kaffe.

Vil du bare gerne igang med at oliere?

Vi har lavet et olieringskit, hvor der er alt hvad du skal bruge for at oliere din altan. Du kan trykke på billedet herunder, så kommer du direkte til kittet.

Olieringskit til oliering af altan


Vores mission er at bidrage til en øget livsglæde hos byens borgere. Altanen er for mange et frirum der forbindes med samvær, afslapning og kvalitetstid med venner og familie, og hos Altan-liv vil vi gerne være med til at højne netop disse elementer.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Altanliv.dk - din webshop med altanmøbler og tilbehør til din altan

Vi understøtter desværre ikke længere Internet Explorer.

Opgrader din browser for at købe fra altanliv.dk

Download den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox

x