Gratis fragt
MED GLS VED KØB OVER 999 KR. // SPAR 20% PÅ OLIERINGSKIT RESTEN AF MARTS

DIY: Lyskæde af garn til de mørke tider

09/02 2021
DIY: Lyskæde af garn til de mørke tider

Lav en lyskæde af garn - hyggelig DIY med børnene

 

Sværhedsgrad

Nem

Pris

20-100 kr. Det afhænger af om du bruger almindelig lim eller tapetklister - og om du har restgarn og lyskæde derhjemme du kan bruge.

Tidsforbrug

60 minutter+ - derefter tørretid på ca. et døgn.

 

Lyskæder er hyggelige - specielt i efterårs og vintermånederne. De kan skabe en hyggelig og god stemning både udendørs og indendørs. Denne DIY guide viser dig hvordan du kan lave søde garn kugler som kan monteres udenpå lyskæden og give farve og liv til din altan, samtidig med, at det skaber et mere dæmpet lys. Denne slags lyskæde er også rigtig hyggelig på børneværelset eller i stuevinduet.

 

Hvad skal du bruge?

Garn i forskellige farver - vi bruger almindelig bombuldsgarn

Tapetklister eller skolelim blandet med vand (halvt lim, halvt vand).

Balloner - vandballoner eller almindelige balloner. Hvis du bruger vandballoner skal du finde et par gode lunger, eller en pumpe.

En saks

En skål til tapetklister/lim

Plastichandsker

En lyskæde - fx. denne søde lyskæde fra House Doctor

Evt. glimmer eller andet pynt.

Evt. vandfast lak - spray er nemmest

 

Sådan laver du dine garnkugler til lyskæden:

#1. Pust det antal balloner op du skal bruge.

#2. Klip en masse snore af det garn du skal bruge. Snorene skal ikke være for lange, så de filtre, men de skal kunne nå et par gange rundt om ballonen.

#3. Lav en ballon af gangen. Påfør en anelse tapetklister/lim på selve ballonen. Du kan bruge en svamp, en pensel eller fingrene. Vi anbefaler, at du bruger handsker.

#4. Dyp garn snorene i tapetklisteret/limen. De skal være godt våde.

#5. Tag en snor og vikl den rundt om ballonen helt tilfældigt. Prøv at gem snor enden under noget andet garn når du afslutter en snor, så enderne ikke kommer til at sidde og stikke ud. Det giver et mere ensartet look, hvis du gemmer enderne.

#6. Fortsæt indtil du er tilfreds med resultatet og hvor tæt snoren er.

#7. Til slut påfører du et lag lim udover hele ballonen og snorene - vær forsigtig og brug svamp, pensel eller dine hænder - ligesom i starten.

#8. Hvis du vil putte glimmer eller andet let deko på, så skal du gøre det nu, mens tapetklisteret/limen stadig er vådt.

#9. Læg ballonen til at tørre. Pas på med at lægge den på fx. papir, da det så vil lime sig fast.

#10. Når tapetklisteret/limen er tør kan du springe ballonen. Vi sprang ballonen efter ca. 3 timer. Sidder der lidt af ballonen tilbage på snoren kan du forsigtigt hive det af. Hvis ballonen trækker snoren ind kan du nemt og forsigtigt rette formen ud bagefter.

#11. Hvis du ønsker at justere formen på dine lyskugler en anelse kan du gøre det nu. Tryk og form forsigtigt din "garn bold". Hvis du ikke har et hul der er stort nok til at få din lyskæde ind, kan du også forsigtigt skubbe nogle snore lidt til side.

#12. Nu skal du lade kuglerne tørre ordenligt igennem. Minimum 24 timer.

#13. Når de er helt tørrer, så anbefaler jeg, at du sprayer med en vandfast lak. Giv nogle flere lag. Så kan kuglerne bedre holde til at hænge udendørs.

#14. Put lyskædens pærer ind i kuglerne og hæng din nye flotte lyskæde op på altanen, i vinduet eller et 3. sted. HUSK! Brug kun LED lyskæder, da de ikke danner varme som gamle lyskæder.


Vores mission er at bidrage til en øget livsglæde hos byens borgere. Altanen er for mange et frirum der forbindes med samvær, afslapning og kvalitetstid med venner og familie, og hos Altan-liv vil vi gerne være med til at højne netop disse elementer.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Altanliv.dk - din webshop med altanmøbler og tilbehør til din altan

Vi understøtter desværre ikke længere Internet Explorer.

Opgrader din browser for at købe fra altanliv.dk

Download den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox

x