Gratis FRAGT
MED GLS OVER 499 KR.

Undgå myggestik - 9 planter du ikke kan undvære på din sommeraltan

09/02 2021
Undgå myggestik - 9 planter du ikke kan undvære på din sommeraltan

9 planter der holder myggene væk

Kender du det her?
Du sidder en varm og lun sommeraften på altanen med gode venner. Børnene sover og i skal nyde et velfortjent glas vin. I taler om gamle dage, i hygger jer og stemningen er fantastisk. Pludselig hører du den. Den velkendte summen fra et blodtørstigt bæst: myg. Og inden du ved af det, har den fået ram på dig. Når du går i seng har du ikke mindre end 6 myggestik på arme og ben, og du er allerede ved at klø dig selv til blods. Kender du ovenstående scenarie? Så gætter jeg på at du, ligesom størstedelen af den danske befolkning, helst ville være fri for myg på din altan eller i din have - i hvert fald når du er ude og skal slappe af. Du kan faktisk gøre noget mod myggene, som samtidig pynter flot op på din altan. Der findes nemlig mange forskellige planter som holder myggene væk. Læs med herunder og find ud af hvilke.

1. Citronella

Citronellaolie udvundet af citronella planten bruges faktisk i mange myggemidler - desværre er mange myggemidler skrappe mod huden, og hvorfor ikke prøve at komme myggene til livs på en mere naturlig måde? Citronellas kraftige duft holder myggene væk, og desuden egner planten sig godt til altankasser og potter. Den kan godt klare sig vinteren over, hvis den holdes frostfri.

2. Basilikum

Basilikum kender de fleste som en fantastisk krydderurt til maden - men udover at smage godt, så har basilikum faktisk også en anden god, men mindre kendt, egenskab. Den stærke duft er særdeles utiltalende for de små blodsugere, og de holder sig hellere væk. Basilikum kan sagtens plantes i altankasser og potter og er en etårig plante, da den ikke tåler frost. Du kan have held med at få den til at blomstre over vinter, hvis du tager den ind i en solrig vindueskarm.

3. Storkenæb

Storkenæb er en perfekt plante til dig der slår alt ihjel. Den er hårdfør, og kræver ikke meget pasning og tåler frost. Den har de fineste søde, sarte, lyserøde blomster og vil være smuk i dine altankasser. Det er endnu en lugtende skønhed som myg gerne flyver udenom.

4. Hvidløg

Stilkene fra hvidløgsplanter holder også myggene væk. Det er dokumenteret at det IKKE hjælper at spise hvidløg, så det behøver du ikke tester af. Det bliver resten af din familie nok glade for. Og faktisk er hvidløg et nemt løg at plante og passe på din altan. Det kræver mest af alt tålmodighed, hvilket jo også kan være en udfordring. Det tager ca. 10 måneder at spire et hvidløg. Det er bedst at plante hvidløg i efteråret - så tager spiringen fart til foråret. Jorden må ikke blive for våd i vinterperioden, så kan du risikere råd.

5. Rosmarin

Rosmarin er en fantastisk krydderurt i din madlavning. Sommerfuglene elsker den - myggene hader den. Win-win, og desuden nem at plante i dine altankasser eller krukker. Skal beskyttes om vinteren, da den ikke tåler frost.

Mangler du en altankasse til at plante dine nye gå-væk-myg planter?

De sidste 4 mygge-skræmmende planter kommer lidt længere nede - men hvis du allerede nu tænker, at du skal investere i de fantastiske grønne vindundere, så mangler du måske en altankasse at plante dem i? Hos altanliv.dk finder du et stort udvalg af altankasser - både til at have stående på gulvet og til at have hængede.

6. Mynte

Mynte er en 2-i-1 plante i kampen mod myg. Den kraftige duft holder myg og andre insekter på afstand, men hvis uheldet skulle være ude, og myggen får fat på dig, trods din nye mygge-bekæmpende-altanhave, så kan du lindre det ved at gnide myntebladet mod stikket. Den får nogle smukke, violette blomster, hvis den får lov at blomstre. Og når ja - perfekt i drinks.

7. Lavendel

Lavendel er både smuk og dufter godt på din altan. Myggene synes dog ikke godt om lugten, og de vil flyve videre til naboens altan, hvis du spærrer af med lavendel. Den kræver ikke meget pasning, og den har det faktisk bedst i en tør jord, så husk et godt drænhul i din altankasse eller potte. Den er desuden hårdfør og kan overleve en almindelig dansk vinter.

8. Katteurt

Katteurt hører til mint-familien af planter og har en kraftig duft. Katteurt findes mange steder - myg findes mange steder, men de findes ikke det samme sted, for myg hader katteurt. Til gengæld vil din kat elske dig, hvis du planter katteurt på din altan - katte elsker duften. Der gælder det samme for katteurt, som for de andre planter i dette indlæg: den er nem at passe og kan plantes både i altankasse og krukke.

9. Polejmynte

Polejmynte får en smuk lys lille blomst, og dens duft har samme effekt på myg som kryptonit har på supermand. Hader du forresten også edderkopper? Polejmynte holder også de 8-benede uønsket gæster væk. Den kan overleve ude i milde vintre, men frost i længere perioder slår den ihjel.

Vores mission er at bidrage til en øget livsglæde hos byens borgere. Altanen er for mange et frirum der forbindes med samvær, afslapning og kvalitetstid med venner og familie, og hos Altan-liv vil vi gerne være med til at højne netop disse elementer.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Altanliv.dk - din webshop med altanmøbler og tilbehør til din altan

Vi understøtter desværre ikke længere Internet Explorer.

Opgrader din browser for at købe fra altanliv.dk

Download den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox

x