Gratis FRAGT
MED GLS OVER 499 KR.

Marietta fik grøn afskærmning og dækket op til frokostgæster

08/02 2021
Marietta fik grøn afskærmning og dækket op til frokostgæster
Konkurrence vinder - Vind indretning af din altan

Marietta fik grøn afskærmning og dækket op til frokostgæster

Vi har trukket lod blandt alle online kunder i april måned og vinderen af en gratis indretningskonsultation, blev Marietta fra København S. Her viser vi resultatet og giver indretningskonsulentens tips videre.

Indretningskonsulent Mette Skjoldan blev uddannet indretningsarkitekt i 2014 og er indehaver af indretningsfirmaet Mokala Indretning. Skabelsen af personlige stemninger, ud fra kundens ønsker, er hovedessensen i Mettes arbejde. Mette har derfor, inden konsultationen, haft en samtale med Marietta om ønsker til anvendelse og indretningsstil.

Forlængelse af altansæsonen

Marietta er den glade ejer af en nyopsat altan fra Altan.dk. Hun bor i sit kolonihavehus over sommeren, og vil derfor mest bruge altanen i yder perioderne af altansæsonen. Første råd til Marietta fra Mette var derfor, at anskaffe sig en altanvarmer.

"Der findes rigtig mange forskellige terrassevarmere og på en altan er pladsen ofte trang, så man skal tænke sig godt om før man handler," siger Mette.

Se Altanliv.dks udvalg af altanvarmere her.

Et andet tip til at forlænge altansæsonen, er at tilføje lune skind og tæpper til sine atanmøbler.

"Ikke alene sidder man blødt og dejligt, man holder også varmen i den omskiftelige danske sommer" tilføjer Mette.

Frokostgæster og privatliv

Når Marietta er hjemme fra kolonihaven, nyder hun at servere frokost for sine veninder og børnebørn. Hendes nye altan er det oplagte spot til gæster. Mette har derfor planlagt styling af et hyggeligt frokostbord. Derudover har Mette medbragt altankasser og planter, der skal fungere som afskærmning og give den private følelse, som Marietta kender fra kolonihaven.

Marietta har allerede købt sig et grønt læsejl fra Altan-Liv, for at afskærme altanen, men ønskede at få hjælp til yderligere afskærmning for nabo altanen.

Indretning af altan på amager

Mette planter laurbær kirsebær i Altan-liv altankasser for hver ende af Mariettas altan. Fordelene ved at vælge Laurbær kirsebær, udover den kræver minimal pasning, er at den er stedsegrøn ( altså grøn hele året ), fås i forskellige størrelser, klippes nemt til og vokser sig tæt.

"Der er flere muligheder for afskærmning, men vi valgte en grøn løsning, som er nem at holde og samtidig pæn at se på," siger Mette.

Altanindretning på amager

Personlig opdækning

Når Marietta skal dække op til veninder og børnebørn, kunne hun godt tænke sig at gøre det lidt hyggeligt og pænt. Mettes råd var derfor, at finde service og personlige ting i hjemmet, som matcher altanen og bygningen.

Sammen fandt Mette og Marietta fine grønne glas, der komplimenterer både læsejl og vinduer. Derudover tilføjede Mette lysestager, en dekoreret bakke og træfigurer til bordet. Alt sammen fundet i Mariettas lejlighed. Sammen skaber servicen og nipsen et personligt og enkelt look.

En anderledes og mere klassisk opdækning ses på første billede af Marietta på altanen. Den broderede blå/hvide dug med blonder er et arvestykke, som sammen med Royal Copenhagen tallerkener og blå glas, giver et romantisk udtryk.

Lyskilder og lækre opskrifter

Udover altankasser og planter fik Marietta også Altankogebogen og et Sonneglas af Altan-Liv. Sonnenglas er en alternativ og miljøvenlig måde at få lys på altanen på. Glasset har solceller i låget og kan lyse i op til 12 timer, når det er blevet opladt af solen.

"Det er vigtigt at tænke lys ind i sin altanindretning. Lyset giver både god stemning og tillader dig at være længe ude i de lune sommeraftener," siger Mette afsluttende.

Vil du indrette ligesom Marietta? Herunder kan du finde link og priser til alle nævnte produkter i artiklen.


Vores mission er at bidrage til en øget livsglæde hos byens borgere. Altanen er for mange et frirum der forbindes med samvær, afslapning og kvalitetstid med venner og familie, og hos Altan-liv vil vi gerne være med til at højne netop disse elementer.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Altanliv.dk - din webshop med altanmøbler og tilbehør til din altan

Vi understøtter desværre ikke længere Internet Explorer.

Opgrader din browser for at købe fra altanliv.dk

Download den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox

x