Gratis FRAGT
MED GLS OVER 499 KR.

Fugleliv på din altan

Created: 09/02 2021 Updated: 17/02 2022 Emil
Fugleliv på din altan

Det er faktisk muligt at have fugleliv på altanen - altså andet end duer. De fleste altanejere vil gerne holde duerne på afstand, men de små fugle er hyggelige at have på besøg. Det kan være svært fordi fuglene sjældent har noget sted at gemme sig på altanen, men her i indlægget får du 3 simple råd til, hvordan du kan skabe fugleliv på din altan.


1. Sørg for at skabe ly og steder, hvor fuglene kan gemme sig


Overskriften siger lidt sig selv. En af de største udfordringer ved at få fugleliv på altanen, er at det ofte er åbent, bart og utrygt for fuglene. Der er ingen steder de kan gemme sig - i modsætning til en have, hvor der ofte er træer, buske og massere af beplantning - eller måske endda fuglehuse.

Derfor er regel nummer 1, hvis du vil have succes med at tiltrække fugle til din altan, at du skal sørge for gemmesteder. Har du haft juletræ på altanen til jul, så lad det stå lidt længere. Hvis du har juletræ indenfor, så tag det ud på altanen efter jul og lad fuglene bruge det som gemmested.

Sørg desuden for god beplantning i dine altankasser med nogle af de mere hårdføre vinterblomster. For mere inspiration hertil, kan du læse vores artikel om hvilke blomster der er gode til de kolde måneder.


2. Giv fuglene foder - hele året


Hvis du vil have fugle på altanen så skal de have noget at komme efter - altså mad. Sørg for at der er foder til fuglene - gerne flere steder på altanen. Det kan være i form af fuglekugler (som du i øvrigt nemt kan lave selv, med vores opskrift på hjemmelavede fuglekugler), samt løse fuglefrø og kerner placeret sikkert, så fuglene føler sig trygge. Du kan fx investere i et fint foderbræt, som både kan hænge inde mod væggen, men også ude ved rækværket - bare husk at have beplantning i nærheden, så fuglene føler sig trygge.

Derudover har vi erfaret, at det er godt at bruge afskallede frø og kerner. Frø og kerner med skaller kræver lang tid for de små fugle at pille, og de bliver utrygge og bruger meget energi. Det betyder, at de flyver væk med frøene i stedet for at spise dem på din altan. De fleste dyrebutikker har vildtfugle blandinger som er ganske fine.

Det tager tid før fuglene lærer, at der er foder på din altan. Derfor er det vigtigt at du fodrer hele året rundt, og ikke kun i de kolde måneder. Om sommeren kan du med fordel fodre med fx tørrede melorme eller andet proteinrigt - om vinteren skal de have masser af fedt, så derfor er frø og kerner ideelle her.

Men husk at hvis du stopper med fodringen hvert forår og sommer, så vil fuglene aldrig "strømme til", da de vil søge andre steder hen når du stopper fodringen. Det kan være nødvendigt at anskaffe sig en foderautomat hvor duerne ikke kan nå ind. Hvis de kommer forbi så kan de plyndrer foderet på ingen tid. Se tiden an og anskaf det ved behov.


3. Giv fuglene vand


Fuglene har også brug for vand. Derfor stil et lille fuglebad til rådighed, hvor fuglene kan drikke og boltre sig. Det er fantastisk at kigge på dem når de slår sig løs i et vandbad, så det vil du ikke fortryde.

Som tidligere nævnt i denne artikel, så husk, at fuglebadet ikke skal stå helt frit, men gerne må have lidt beplantning tæt på sig, så fuglene hurtigt og nemt kan gemme sig.


Få mange flere gode tips og trick til altanen, ved at læse vores andre artikler - du kan finde mere inspiration nederst her på siden!


Vores mission er at bidrage til en øget livsglæde hos byens borgere. Altanen er for mange et frirum der forbindes med samvær, afslapning og kvalitetstid med venner og familie, og hos Altan-liv vil vi gerne være med til at højne netop disse elementer.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Altanliv.dk - din webshop med altanmøbler og tilbehør til din altan

Vi understøtter desværre ikke længere Internet Explorer.

Opgrader din browser for at købe fra altanliv.dk

Download den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox

x