Gratis FRAGT
MED GLS OVER 499 KR.

8 ting der kan give altanen liv til efteråret

Created: 09/02 2021 Updated: 15/03 2021
8 ting der kan give altanen liv til efteråret

Efteråret er kommet og det betyder, at udendørs aktiviteterne også ændre sig. Det kan betyde, at i måske ikke bruger jeres altan så meget som i gerne ville - men der er mange måder at bruge sin altan på, også om efteråret - der er ingen grund til at den skal gå i vinterhi, selvom regnen pisker og vinden rusker.

Vi har skrevet 8 ideer som vi håber kan gøre, at du bruger din altan lidt mere dette efterår.

 

Lad ikke kulden ødelægge din eftermiddag på altanen

Der er noget særligt ved det danske efterår. Efterårsfarverne er smukke og efter regn er der altid en særlig ro som planter sig i kroppen. Alle årstider har gode sider, og efteråret er ingen undtagelse - derfor er det også ærgeligt ikke at nyde efteråret på altanen, fordi du fryser. Der er mange måder at skabe mere varme på. Den mest oplagte er at tage tøj på. Tag jakke og halstørklæde på. Brug puder og tæpper så du ikke bliver kold nedefra. Hvad med en sovepose? Der er mange muligheder, og hvis du ikke føler, at du har overskud til at slæbe ting ind og ud, så kan du overveje en mindre hyndeboks til altanen, hvor du kan have tingene liggende. Derudover kan du skabe ekstra varme ved at bruge sommerparasollen - slå den op, og dæk af på altanen så varmen bliver. Overvej også en altanvarmer. Der findes mange modeller som ikke fylder meget, men som varmer rigtig godt.

 

Brug afskærmning på altanen så du får læ for vinden

Vinden kan være bidende kold. En lun efterårstemperatur kan hurtigt blive ødelagt af iskold vind. Der er mange måder du kan skabe læ på altanen, men en nem, flot og enkel måde er at bruge læsejl eller læhegn. Det kan monteres på dele af rækværket på din altan eller hele vejen rundt. Der findes et hav af muligheder, men vi anbefaler enten læsejl i tyk canvas kvalitet eller læhegn i rattan eller bambus, hvis du er til det mere naturlige og rustikke look. Begge dele er meget nemt at montere og sætte op, og kan nemt fjernes igen, hvis du fx. ikke ønsker samme afskærmning om sommeren.

 

Lav pynt og hyggelige DIY projekter med børnene

Brug altanen til at lave hyggelige DIY projekter eller pynt. Det kan både være hyggeligt og afslappende for dig selv, og hvis du har børn er det genialt samvær og hygge for både børn og voksne. Det behøver ikke være krævende og uoverskueligt. Tænk simpelt. Hvad med fx. at gå en tur og samle kastanjer og lave kastanje dyr? I kan også lave en kastanje "kæde" som kan pynte på altanen. Vi har også lavet nogle simple DIY guides til pynt til altanen, som også børn kan være med til. Hvad med fx. vores planteophæng eller vores lyskæde med "bolde af snor"?

Pynt op til halloween og jul

Lidt i forlængelse af tippet ovenfor - pynt op til halloween og bagefter til jul. Når vi pynter op skaber vi en god og hyggelig stemning. Pynt op med græskar og lys. Altanen er faktisk også et oplagt sted, at udhule og udskære græskar, og de pynter smukt bagefter. Hvis du mangler ideer, så kan du hente vores "græskar skabeloner" her som blot skal printes ud også kan bruges til at tegne din udskæring på græskaret. Lys hører også julen til. Gå en tur og saml grankogler. Lav flotte ophæng og juledekorationer til altanen. Der er mange muligheder, og en ting er sikkert - det vil give lyst til at bruge altanen når du pynter den op til højtiderne.

 

Gør din altan og dine blomster vinterklar

Egentlig handler det meget om, at få ryddet op, fjernet evt. ubrugte potter og døde planter. Sørg for at få spændt de ting fast, som kan blive kastet rundt, af en god efterårsstorm. Hvis du ikke allerede har gjort det, så er det nu du skal få gjort træværket rent. Fjern gammelt snavs, indtørrede fugleklatter og hvad der ellers har samlet sig sammen på din altan. Vask træværket. Hvis det er tørt, så giv det også olie. Når træværket på din altan er velplejet holder det længere og ser pænere ud. Du kan evt. se vores olieringsguide, hvis du stadig mangler at oliere. Derudover kan du overveje at give dine overvintrende planter ny pottemuld. Det giver ekstra næring til planterne. Hvis din altan står kedelig og trist uden blomster, så overvej at plant nogle gode vinterplanter - der findes massere af blomster og planter som kan stå til vinter. Hvis du vil have inspiration, så tjek vores tips til 5 efterårs- og vinterblomster her.

 

Lav snobrød over grill - eller hvad med skumfiduser?

Hvis du er så heldig, at du må grille på din altan, så tænd op. Grill hører ikke kun sommeren til, og det er virkelig hyggeligt at sidde på altanen med børnene og lave snobrød og grille skumfiduser. Husk den varme kakao med flødeskum.

 

Nyd fuglene og naturen

Okay - nogle dage kan det godt blive for koldt at opholde sig på altanen. Hvad med, at forsøge at lokke fuglelivet til? Det kan faktisk godt lade sig gøre, at have fugleliv på altanen, men det kræver at du fodrer dem. Det allerbedste er, at du fodrer dem hele året - så er de vant til at komme, men det er aldrig for sent at starte. Det er hyggeligt og afslappende at kigge på de forskellige små fugle, og har du børn vil de elske det! Overvej at lav jeres egne fuglekugler. Det er også en hyggelig aktivitet i sig selv.

 

Altanen er dit ekstra køleskab

Jeg tror vi alle kender til det med for lidt plads i køleskabet. Husk at brug din altan som et ekstra køleskab i de kolde måneder. Du kan fx. bruge din hyndebænk som opbevaring af alt det som ikke kan være i køleskabet.


Vores mission er at bidrage til en øget livsglæde hos byens borgere. Altanen er for mange et frirum der forbindes med samvær, afslapning og kvalitetstid med venner og familie, og hos Altan-liv vil vi gerne være med til at højne netop disse elementer.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Altanliv.dk - din webshop med altanmøbler og tilbehør til din altan

Vi understøtter desværre ikke længere Internet Explorer.

Opgrader din browser for at købe fra altanliv.dk

Download den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox

x